Το ταξίδι των Aquareves δίνει το σήμα για την έναρξη του Καρναβαλιού της Ξάνθης

Πρόκειται για την παράσταση των Aquareves στα εγκαίνια του Καρναβαλιού της Ξάνθης, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008, στην Πλατεία Ελευθερίας, την κεντρική πλατεία της πόλης.

Με την παράσταση αυτή έγινε και η επίσημη έναρξη των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.

Ένα σεληνιακό πλοίο ταξιδεύει στους δρόμους της πόλης. Το μυστηριώδες πλήρωμά του εξερευνά τη νέα γη. Κάτω από το βλέμμα τους, η πόλη ζωντανεύει και μεταμορφώνεται: δημόσιοι κήποι μετατρέπονται σε παραδεισένιες ακτές, η πλατεία μετατρέπεται σε ένα θαυμάσιο κοραλλιογενές νησί, ή ίσως και σε ένα νησί των θησαυρών..

Κολυμπώντας σε μια ατμόσφαιρα ονείρων, χιούμορ και ποίησης, το πλοίο των Aquareves μεταφέρει πλήρωμα και θεατές παρασύροντας τους σε μια σειρά από  μαγευτικά πάρτυ. Παράξενοι ξυλοπόδαροι, με κωμικότητα, σέρνουν το πλοίο τους από την πλατεία και δίνουν ρυθμό σ’ αυτή τη μαγευτική κρουαζιέρα μέσα από απίθανες ανακαλύψεις και φοβερά κατορθώματα… Αγκυροβολούν στην μεγαλύτερη πλατεία της πόλης η οποία μετατρέπεται σε μια τεράστια θεατρική σκηνή γεμάτη από ξυλοπόδαρους, ακροβάτες, χορευτές, μουσικούς και φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα!

Η θεατρική ομάδα Malabar, πρωτοεμφανίστηκε το 1980 στις Μεσογειακές ακτές, αποτελούμενη από πολυτάλαντους θεατρικούς και εικαστικούς καλλιτέχνες από όλη την Ευρώπη. Από τον πρώτο κιόλας καιρό της ύπαρξής της πάντα απέφευγε τους κλειστούς χώρους για τα show της. Δημιουργώντας ένα φανταστικό περιβάλλον στους δρόμους, η ομάδα Malabar μετατρέπει τα urban shows σε μια αδιάκοπη κίνηση, όπου προτεραιότητα είναι η διαδραστικότητα με το κοινό. Η ομάδα έχει παρουσιάσει show της σε όλο τον κόσμο.

Δείτε το video από την εκδήλωση μετά τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

JON 0909 resize

JORD1711 resize

JON 0998 resize

JON 1035 resize

JON 0939 resize